Bella Italia

Hiiiii,

Tijd hier gaat zoooo snel. Ik zit hier nu al bijna twee maanden. De laatste weken gaan ook sneller omdat het steeds meer structuur krijgt, ookal is elke dag anders. Ik sta elke dag op rond 7:15, school begint om 8 uur. Ik ben meestal rond half 8 bij het ontbijt om daar een beetje wakker te worden. Er zijn elke dag 5 blokken les. De laatste eindigt om 13:45, daarna is er lunch. En ’s middags zijn er activiteiten. Rond 7 uur is het avondeten en na het eten zijn er soms georganiseerde discussies en vaak is dat de tijd om huiswerk te maken omdat je in de middag de meeste tijd besteed aan je CAS.

Al mijn activiteiten zijn nu begonnen. Ik had vandaag voor de tweede keer mijn social service, study support. Het is heel leuk, maar het is wel moeilijk om te communiceren, want ik praat geen italiaans en zij praten geen Engels. Maar met creatief gebruik van mijn nauwelijks bestaande italiaans vocabulair kan ik nog best ver komen. Ook heb ik nu 1 keer in de twee weken pianoles, het is wel heel anders dan thuis maar wel heel leuk. Daarnaast ga ik elke donderdag zeilen, wat met dit weer nog erg goed te doen is. De laatste paar weken waren heel chill omdat het zonnig was met weinig wind. Maar dat gaat snel veranderen denk ik..

Ik heb hier ook een gastgezin, waar je eens in de zoveel tijd kunt eten of leuke dingen mee kunt doen. Ik heb zondag voor het eerst bij hun gegeten, en het was echt super leuk! Ik deel mijn gastgezin met een tweedejaars en zondag kwamen ze ons ophalen in Duino, zelf wonen ze een dorp verder op. Het is een stel met een 13-jarige dochter. De vader is een chef, dus het eten was echt super lekker. Ze hebben hun eigen restaurant in Trieste, waar ik ook met mijn ouders ga eten als ze mij komen bezoeken in het eerste weekend van november. Ik heb echt super veel zin in mijn ouders weer zien en vooral ook om hun te laten zien hoe ik nou echt leef hier!

Volgend weekend heb ik ook ‘long weekend’, we hebben dan vrijdag en maandag vrij. Samen met 6 vriendinnen ga ik een weekendje naar Florence! Ook daar heb ik heeel veel zin in, maar eerst nog anderhalve week naar school met een Engels presentatie en toetsen in wiskunde & scheikunde..

Byeeeeee ❤

2 gedachten over “Bella Italia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s